אודות

תכנית "רוקדים את החיים", הינה תכנית ייחודית בארץ ובעולם הפועלת במרכז הארץ ואף מארחת משתתפים מחו"ל, התוכנית משלבת בין עולם הטיפול והפיזיותרפיה לתנועתיות הסוחפת של הריקודים הסלונים. 

התוכנית זכתה בפרס גליקמן, למצוינות בזקנה, מטעם אשל וג'וינט, בשנת 2018. התוכנית מבוססת על תוצאות של מחקרים קליניים שנעשו ב-25 שנים האחרונות.

התוכנית התחילה את דרכה בשנת 2015 כאשר דרכן של יוליה וריטה נפגשו. באותה נקודת זמן יוליה, הייתה בלימודי תואר שני לפיזיותרפיה התחילה לחקור את השפעת הריקוד על שיווי משקל בקרב אנשים מבוגרים . וריטה, עבדה כמורה מקצועית לריקודים סלוניים ולטיניים והתחילה לעבוד עם פרופ' רפי אלדור, שאובחן כחולה בפרקינסון והחליט דרך הריקוד להילחם במחלה

פרופ' רפי אלדור, הכיר בין ריטה ויוליה, שכנראה, בנוסף לכל כישוריו הרבים, הוא זוהר גם בתחום השידוכים. כך הקימו יחד יוליה וריטה את התוכנית הנפלאה – "רוקדים את החיים", התוכנית נושאת פירות נהדרים ומאגדת תחת קורת גג אחת את העוצמה והידע הטמונים בטכניקות הריקוד השונות ובשיטות טיפולי הפיזיותרפיה. 


נכון להיום התוכנית מונה 5 סניפים במרכז הארץ : רמת גן , פתח תקווה , ראשון לציון , הרצליה  ונתניה. כמו כן, מידי שבוע מתקיימים שיעורי טיפול בריקוד און ליין  שמאפשרים לאנשים מכל רחבי הארץ וגם מחוצה לה, ליהנות מהאימונים.

התוכנית מציעה שיעורים קבוצתיים ופרטניים בסטודיו לריקוד בשילוב מעקב תפקודי על ידי פיזיותרפיסט.

יוליה גמרמן - השכלה ורקע תעסוקתי

יוליה גמרמן, נשוא ואם לשלושה ילדים, ילידת אוקראינה שעלתה ארצה בגיל 14. 

בעלת תואר שני בפיזיותרפיה ובעלת ניסיון של מעל 18 שנים בפיזיותרפיה בתחום האורטופדי ובתחום שיקום מבוגרים. במשך כל שנות העבודה הקפידה יוליה, לעשות לפחות שני קורסי הכשרה נוספים הקשורים לטיפול ולתנועה, היא תמיד מעודכנת ומשתתפת בכנסים מקצועיים ואוהבת להכיר ולהתייעץ עם קולגות בתחום ובתחומים משיקים.

את התואר הראשון למדה יוליה, באוניברסיטת תל אביב ואת התואר השני למדה באוניברסיטת בן גוריון. לאחר סיום התואר השני המעשי, המשיכה לתזה. נושא המחקר היה מניעת נפילות בקרב קשישים . המאמר אותו כתבה יוליה גרמן, פורסם בעיתון IMAJ בשנת 2019.

יוליה עבדה מעל 10 שנים בקופת חולים כללית, במכון רוטשילד בפתח תקווה ובשנת 2020 פתחה קליניקה פרטית בפתח תקווה, שלאט, לאט הפכה למרכז רב מקצועי בתחום השיקום.

יוליה, רוקדת מגיל צעיר, יש לה חגורה שחורה בקראטה ומקדישה את רוב חייה ללימודים והוראת ריקוד ואומנויות לחימה.

יוליה גמרמן פיזיותרפיסטית בתחום האורטופדיה ושיקום לגיל השלישי

יוליה, גדלה עם אבא שהפך בגיל צעיר לאדם נכה. מאז שהיא הייתה ילדה קטנה, היא למדה שאפשר להיות אדם עם מוגבלות ועדיין לחיות חיים מלאים, תוססים, לגדל ילדים ולהיות שם תמיד בשביל המשפחה שלך. היא  ואביה, למדו יחד איך אפשר לחיות לצד המוגבלות. 

במהלך השירות הצבאי שהיה בבסיס קצין רפואה ראשי פגשה יוליה הרבה אנשי רפואה: רופאים, אחים, רוקחים. היא ראתה אנשים שלא מקבלים את המחלות כגזרת גורל, לא מרגישים חסרי אונים מולם – הם יודעים איך לפעול, יודעים להילחם על חיים טובים יותר. 

כנראה שאז קיבלה יוליה, את ההחלטה שזה בעצם מה שאני רוצה לעשות – לעזור לאנשים לחיות חיים מלאים לצד הקשיים והאתגרים. כך סללה את דרכה באחד המקצועות המדהימים הקיימים בעולם ומזה 18 שנים היא פיזיותרפיסטית מוסמכת.

פיזיותרפיה זה מקצוע שמחבר את הדברים הכי חשובים ליוליה: 

  • לעזור לאנשים להיפטר מסבל
  • לקדם ולחזק אותם בהתמודדות היומיומית
  • תנועה היא האהבה השנייה שלי יוליה – כל חייה עסקה בספורט ובתנועה עד שמצאה דרך להפוך את התנועה לכלי טיפולי נהדר

"-פרויקט "רוקדים את החיים” מסב לי גאווה גדולה, ניתנה לי זכות מדהימה שאני אוחזת בה בחוזקה. בניתי יחד עם שותפתי וחברתי לדרך ריטה בינדר אלימלך, פרוייקט המשלב מחול ופיזיותרפיה, מבחינתי מדובר בלא פחות מהגשמת חלום.! 

הפרויקט מצליח בצורה שלא יכולנו לדמיין. פיתחנו כלי אדיר, עוצמתי וכיפי, שבעזרתו אנחנו מצליחות לשמור על תפקוד ואיכות החיים עבור עשרות אנשים בגיל השלישי ואנשים הסובלים ממגוון רחב של מחלות וקשיים תפקודיים.-"

יוליה גמרמן
ריטה בינדר אלימלך

ריטה בינדר אלימלך - השכלה ורקע תעסוקתי

ריטה בינדר אלימלך, נשואה, אם לילד אחד. ילידת לטביה, שהגיע ארצה בגיל 29. עבורה העלייה לארץ הייתה החלטה בוגרת ומודעת ולמרות שאז, עוד לא ידעה את השפה, האמינה שזו ארץ אבותינו וכאן היא צריכה לחיות ולהגשים חלומות. באופן יחסי, ריטה, למדה מהר את השפה העברית והחלה להרגיש שמדינה ישראל, היא הבית שלה, היא רגישה שייכות שלא חשה באף מקום אחר קודם.  

בלטביה, למדה באוניברסיטה לתואר בכלכלה, אבל תמיד הרגישה שהריקוד והתנועה הם הדרך שליבה בחר. 

בישראל, למדה פסיכולוגיה, באוניברסיטה הפתוחה, אך, הרגישה שחסר לה חיבור של הלימודים לגוף האדם, לכן החליטה להמשיך את דרכה בלימודי טיפול בתנועה וסיימה תוכנית תלת שנתית במכללת וינגייט. 

את דרכה המקצועית כמורה לריקוד, התחילה ריטה, כבר בגיל 14. היום היא בעלת ניסיון של יותר מ-25 שנים בהדרכת מחול ותנועה. ב-7 שנים האחרונות, מתמחה בעבודה עם אנשים מבוגרים, בעלי הפרעות בתנועה ומחלות נוירולוגיות כגון: פרקינסון, טרשת נפוצה, משתקמים אחרי אירוע מוחי ומצבים בריאותיים אחרים שגורמים לירידה בתפקוד וחוסר שיווי משקל בגיל מבוגר.

ריטה בינדר אלימלך - מורה לריקוד ומטפלת בתנועה

בגיל 5, אמא של ריטה, רשמה אותה לבית הספר לריקודים סלונים. כבר בשנה השנייה של הלימודים התחילה להשתתף בתחרויות. לילדה קטנה כמו ריטה, זו הייתה חוויה בלתי רגילה – חוויה של יופי, אתגר, הישגים, הגשמת חלומות והמון עבודה קשה. 

ריטה, התאמנה 6 ימים בשבוע, במשך שעות, בכל יום כדי לזכות במקומות ראשונים בתחרויות השונות. היא רוקדת את כל ה-10 ריקודים סלוניים, אבל, מתחברת בעיקר לריקודים הלטינואמריקאים. מגיל 10, היא החלה בנסיעות תכופות לתחרויות שונות, בלטביה וגם מעבר לים. בזכות תחרויות הריקוד ריטה, ביקרה מספר פעמים בליטא, אסטוניה, רוסיה הלבנה, רוסיה, פולין, גרמניה, אוסטריה ואיטליה. היא זכתה בתחרויות מקומיות ובינלאומיות, והרבה פעמים גרפה את המקום הראשון, כולל באליפות לטביה. 

ריטה בינדר - רוקדים את החיים, מטפלת בתנועה, מחול שיקומי

במקביל לאימונים ולתחרויות החלה ריטה, ללמד ריקוד כבר בגיל 14, כיתות הריקוד הראשונות בהם לימדה היו לילדים בכיתות א' וב'. שם היא הבינה שהיא עוסקת לא רק בהגשמת החלום שלה, אלא גם בהגשמת חלומות של ילדעם נוספים.
עם השנים התנסתה ריטה, בסגנונות ריקוד שונות, וזאת במקביל לעיסוק בספורט והדרכת מחול ואירובי. 

יחד עם שותפים, הקימה ריטה, בית ספר לריקודים לטיניים, "בריגה", שממשיך את פעילותו גם כיום, ריטה אירגנה פסטיבלים בינלאומיים בהם השתתפו אנשים מ-25 מדינות שונות. 

עם העלייה ארצה, בשנת 2005, המשיכה לעסוק בהדרכת ריקודים סלוניים ולטיניים. ריטה ניהלה ביחד עם שותף, קורס הכשרת מורים לסלסה, הראשון מסוגו בארץ, מטעם "קמפוס שיאים – המרכז להסמכות בספורט ובתנועה במועדון הספורט באוניברסיטת תל-אביב".

"בשנת 2013 כאשר עבדתי כמורה מקצועית בבית ספר לריקוד בתל אביב, הכרתי את פרופסור רפי אלדור, שחלה במחלת הפרקינסון. בזכות פרופסור רפי אלדור, הכרתי את השותפה המדהימה שלי יוליה גמרמן, ויחדי הקמנו את הפרויקט "רוקדים את החיים". הפרויקט משלב מחול ופיזיותרפיה וממלא את כל יום שלי בתחושה של עשייה מלאה ומשמעות. אני גאה לומר שמצאתי את היעוד שלי בחיים. הפרויקט הצליח בצורה שלא יכולתי לדמיין. פיתחנו כלי אדיר, עוצמתי וכיפי שבעזרתו אנחנו מצליחות לשמור על תפקוד ואיכות החיים עבור עשרות אנשים."

בואו איתנו לרקוד את ההצלחה האישית שלכם

ריטה ויוליה - רוקדים את החיים, שיפור מצב רוח ואיכות החיים בגיל מבוגר

התנועה היא מרפא, היא משמחת, מרוממת את הנפש, מביאה עימה רוחניות, מחזקת את הגוף וממלאת את הלב!
רבים מאיתנו מופתעים לגלות שטכניקות שונות, הבאות אלינו מעולם המחול, עשויות להתאים ואף לסייע משמעותית בריפוי, לאלה מביננו הסובלים מקשיים פיזיולוגיים ונוירולוגיים שונים.
השילוב הייחודי בין הטכניקות היצירתיות מעולם הריקודים הסלונים לשיטות המעמיקות של הטיפול הפיזיותרפי והשיקומי, מאפשר לנו להעניק למשתתפי התכנית כלים רבים להתחזקות גופנית ונפשית ולהגברת תחושת הביטחון במרחב. 

בתוכן ובניית תוכנית "רוקדים את החיים" הושקעה מחשבה רבה, ריטה ויוליה, התאימו את התנועות הספציפיות של ריקודים השונים לסימפטומים של המחלה. למשל, דרך לימוד טכניקות של ריקוד ה"טנגו" אנו משפרים את ההליכה לאחור, משפרים אצ היציבה, גמישות הגב והכתפיים. בעזרת תנועות של ריקוד ה"רומבה" אנו משפרים את יכולת ההבנה שלנו במרחב, זאת על ידי תרגול בצ'אטה בזוגות. 

התוכנית מבוססת על ניסיון של אלפי שיעורים, שזכו יוליה וריטה, להעביר בשבע השנים האחרונות. השיעורים מועברים לקהל הגיל השלישי ואנשים עם מצבי בריאות ותפקוד שונים הסובלים מקשיים פיזיולוגיים ונוירולוגיים שונים.

המפגשים מתקיימים בקבוצות קטנות, באווירה חמה, סבלנית, קשובה ומכילה – בדגש על יחס עוטף ומכיל לצרכים אינדיבידואליים של כל משתתף ומשתתף. 

המטרה היא לעדכן אתכם לגירסה הכי טובה של עצמכם, באמונה שלמה שהשיפור אפשרי, בכל גיל ובכל מצב!

למי מתאימה תוכנית לרקוד את החיים?

תוכנית "רוקדים את החיים", מותאמת במיוחד לבני הגיל השלישי, הסובלים מקשיי יציבה, חוסר שיווי משקל, קשיים בהליכה, מבוגרים הסובלים מנפילות מרובות או ממחלות נוירולוגיות שונות כגון: פרקינסון, טרשת נפוצה, פגיעות עצביות, משתקמים לאחר אירוע מוחי או אירוע לבבי ועוד.
התוכנית נוחלת הצלחה רבה והתוצאות מדברות בעד עצמן. כבר אחרי שלושה חודשי אימון ניתן להרגיש שיפור במצב התפקודי, בדיקות מעקב אובייקטיביות שריטה, יוליה והצוות, עורכים במשך שנים, נראה שיפור בשיווי משקל, שיפור ברמה התפקודית ויכולת ניידות טובות יותר של משתתפי התכנית. הגוף מגיב לאימונים הקבועים וקהל הרוקדים שלנו מעיד על שיפור שיווי המשקל, שיפור ביציבה וגמישות, התחזקות השרירים ושיפר משמעותי בכושר הגופני וסיבולת לב-ריאה.

לא רק שהמתאמנים של תוכנית "רוקדים את החיים" משפרים את יכולת החשיבה והזיכרון שלהם, הם גם משפרים את איכות חייהם וכמובן, מרוממים את מצב הרוח!

רוקדים את החיים, ייחודיות התוכנית, טיפול פרקינסון
ייחודיות התוכנית:
  • התכנים נבנו תוך מחשבה רבה וניתוח מעמיק שערכו ריטה ויוליה, לאורך שנות עבודתם והניסיון הרב שצברו בדרך, זאת במטרה לתת מענה מדויק לקשיים השונים האופייניים לגיל השלישי.
  • אין צורך לבוא עם בן/בת זוג.
  • במהלך התוכנית, צוות "רוקדים את החיים" יערוך מעקב מקצועי ע”י פיזיותרפיסטית מוסמכת, שתעקוב אחר המצב התפקודי של כל משתתף. מטרת המעקב היא לזהות את הקשיים התפקודיים והאינדיבידואליים של כל משתתף ולבנות עבורו תוכנית אימונים פרטית המותאמת לצרכים האישית והמשתנים בין מטופל למטופל.



הריקוד לא מיועד רק לרקדנים מקצועיים, הריקוד, פירושו תנועה, קצב, אנרגיה – כל אחד יכול להנות ממנה שכזו. 

המטרה שלנו בתוכנית "רוקדים את החיים" היא להנגיש את הריקוד לאנשים הסובלים מהפרעות בתנועה ואוכלוסיות הסובלות ממחלות כרוניות. 

התכנית, שמה בראש מעייניה את המטרה החשובה מכל – לחולל שיפור משמעותי באיכות חייהם של מתאמנים ומטופלים בגיל השלישי!

"אנו מזמינות אתכם ליצור קשר ולקבל פרטים על הסניף הקרוב למקום מגוריכם. אנו נתאים עבורכם חברי קבוצה בדרגת קושי זהה לשלכם ונדאג לאווירה טובה ותמיכה חברתית. 

אם גם אתם מעוניינים להצטרף אך אתם רחוקים מבחינה גיאוגרפית, נשמח להציעה לכם את תכונית אימונים האונליין שלנו, שעובדת כבר שנתיים ומעוברת בשתי שפות: עברית ואנגלית. 

ניתן להגיע לשיעור ניסיון בתיאום מראש, ההרשמה דרך טלפון מספר: 0547690467 או בדוא"ל: dance4life.rityul@gmail.com."

דילוג לתוכן