טיפול חדשני בפרקינסון באמצעות ריקוד
כתבה – "הריקוד כתרפיה", מגזין "דורות"
מטופלים המאובחנים במחלת הפרקינסון מתמודדים עם שורה של אתגרים ותסמינים פיזיולוגיים. התנועה שלהם נעשית איטית יותר, ולעתים הם מתקשים לייצר תנועה ואף קופאים. אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם המחלה ועם תופעות הלוואי הטורדניות שלה, היא באמצעות הריקוד, כלי מצוין שמסייע לחולים להתחיל תנועה – וגם לשמור על הקצב. זוהי למעשה דרך ייחודית לחולל שינוי של ממש, ומי שמחפש טיפול פרקינסון אפקטיבי, הריקוד עשוי להציע לו פתרון נהדר.
ריפוי בתנועה – לגוף וגם לנפש
על אף שידועים היתרונות של הריקוד כפעילות גופנית, חשוב לזכור כי יש לה תרומות נוספות. היא מהווה גם פעילות חברתית מהנה במיוחד, והיא דורשת קואורדינציה של כל חלקי הגוף. כך היא משפרת את הכושר הגופני אך גם את הקואורדינציה ואף יש לה השפעה לא מבוטלת על שיפור יכולות קוגניטיביות. המחקרים אף מראים כי המוזיקה עצמה משפיעה על ייצור הדופמין במוח, והחיבור בין המוזיקה לפעילות הגופנית בהחלט הופך את הריקוד לפתרון מדויק אשר תפור למידותיהם של החולים בפרקינסון.
הסיפור האישי של רפי אלדור
אחת ההוכחות הטובות ביותר לכוחו של הריקוד, היא למעשה הסיפור המרתק של פרופסור רפי אלדור, שחלה בפרקינסון ובמלחמה על העצמאות שלו גילה את יתרונות התנועה והריקוד. כך הוא עצר את התקדמותה המחלה ושיפר את התפקוד שלו בכלל. זוהי בוודאי תקווה של ממש עבור חולים שמבקשים לשמור על איכות החיים שלהם, ולתפקד באופן מיטבי למרות האבחון.