דף הבית » פרופ' רפי אלדור מתמודד עם מחלת הפרקינסון
חוות הדעת הרפואית שקיבל פרופ' רפי אלדור, לאחר שאובחן כחולה במחלת הפרקינסון, לא הותירה לו סיכויים רבים במיוחד להאריך את תקופת התפקוד הפיזי והקוגניטיבי שלו.
למרות שהרופאים העריכו שהתפקוד של פרופ' רפי אלדור, ייפגע תוך שנים בודדות, מבחינתו של פרופ' רפי, מחלת הפרקינסון לא היתה גזירת גורל. במקום לשקוע בהתדרדרות המחלה ולהפוך לסיעודי תוך קצר, הוא הבין שיש דרך אחרת, טובה ויעילה הרבה יותר להתמודד עם המחלה. דרך טיפול ותרגול במחול ובתנועה , כשהוא מפזז על רחבת הריקודים, הוא גובר על ההערכות הפסימיות של הרופאים. הרופאים, הופתעו לגלות כי במקום ירידה הדרגתית בתפקוד, פרופ' אלדור, מפגין יציבות ואיזון, זאת, בזכות תרגילי התנועה והמחול אותם תרגל על בסיס קבוע.
פרופ' אלדור, הוא בהחלט השראה למתמודדים עם מחלת הפרקינסון, הוא ההוכחה שיש דרך אחרת, מהנה, יצירתית ומרגשת לטפל במחלת הפרקינסון.
גישה זו של פרופ' רפי אלדור, ניצבת בלב ליבה של תוכנית "רוקדים את החיים", המעניקה למשתתפים כלים וידע להתחיל לרקוד, לחזק את הגוף, לשפר את התפקוד וליהנות מכל רגע.
פרופ' רפי אלדור, הכיר וחיבר בין מייסדות התוכנית, ריטה בינדר אלימלך, מורה למחול ומטפלת בתנועה אשר הייתה בין המורות הראשונות איתה התחיל את דרכו בעולם הריקודים הסלוניים ויוליה גמרמן, פיזיותרפיסטית מתמחה בטיפול בבעיות שיווי משקל, שבאותה תקופה עסקה במחקר בנושא מניעת נפילות בגיל מבוגר וחקרה את השפעות הריקוד על התפקוד.
כאשר פרופ' רפי אלדור, הבין שעליו להתמודד עם מחלת הפרקינסון, הוא גם הבין באופן אינטואיטיבי (טרם פרסום המאמרים בתחום באותה התקופה) שהריקוד מהווה אנטיתזה של כל מה שמחלת הפרקינסון מייצגת וגורמת לגוף. הריקוד שומר על יציבה זקופה, בזמן הריקוד מבצעים תנועת גדולות, צעדים ארוכים, שולטים באופן מלא על שיווי המשקל וכל חלקי הגוף עובדים בשיתוף פעולה ובתיאום, הריקוד משפר את הזיכרון , משפר יכולות קוגניטיביות ועוד. הוא חווה את השפעת הריקוד על גופו וקיבל החלטה אמיצה לחשוף לעולם את מחלתו ואת הדרך בה בחר להתמודד עם הקשיים.
פרופ' רפי אלדור, נתן, ועדיין נותן תקווה והשראה למתמודדים רבים עם מחלת הפרקינסון, דרך האופן האקטיבי בה הוא מתמודד עם המחלה, זאת, למרות המגבלות והקשיים ובכך הוא שומר על תפקוד גבוהה ואיכות חיים טובה, עד כמה שניתן.
כיום פרופ' אלדור משתתף קבוע באירועים, הרצאות וקורסים לאנשים המקצוע, מופיע בכל מסגרת אפשרית ובכך גורם לאנשי מקצוע רבים להתעניין ולפתח את תחום הריפוי בתנועה . מידי שבוע הוא מגיע לשיעורי התוכנית ומעודד משתתפים רבים להתמיד בתרגול ובפעילות ומהווה דוגמא אישית.
מחלת הפרקינסון משפיעה באופן משמעותי ומהיר על כל תפקודי הגוף, המתמודדים מדווחים על קשיים בהליכה , אי יציבות בהליכה , חרדה עקב חוסר שיווי משקל , ירידה בתפקוד קוגניטיבי , איבוד זיכרון , נפילות ועוד.
תוכנית רוקדים את החיים מאפשרת למשתתפים לטפל במחלת הפרקינסון על ידי טיפול חדשני , טיפול בריקוד .
מערכת היחסים ההדדית השוכנת בין הגוף והנפש והאיזון ביניהם, חשוב וידוע לכולנו. בעוד ענפי ספורט שונים מתמקדים בעיקר בחיזוק השרירים והגוף, הריקוד מאפשר הזדמנות לבצע את כל אלו ובנוסף מאפשר לנו להביע את עצמנו, את הרגשות שלנו ואת העולם הפנימי והייחודי שלנו. הוא משפר את מצב הרוח, תורם לאיכות חיים טובה טובה יותר, מאפשר מפגשים חברתיים מאחר והפעילות מתבצעת במסגרת חברתית ומשלב מוזיקה וצלילים שמחברים אותנו לתחושות חיוביות וזכרונות טובים.
סיפורו המרגש והמיוחד של פרופ' רפי אלדור, הוא הוכחה לכוח ולעוצמה של הריקוד, התנועה והמוזיקה על חולי פרקינסון. המשתתפים בתוכנית "רוקדים את החיים" מקבלים מעטפת מקצועית ותוכנית טיפולית המותאמת באופן אישי לצרכים המשתנים של המשתתפים, במטרה לאפשר לכולם להתמודד עם המחלה ועם התסמינים שלה בצורה טובה יותר. לקבלת מידע נוסף אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 054-7690467 או להשאיר פרטים בטבלה מטה ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.
האתר נועד לתת מידע בנוגע לתרומתו של המחול השיקומי בשמירה על תפקוד היומיומי בקרב אנשים מבוגרים. כל התוכן באתר נכתב על ידי יוצרות התוכנית ומשקף את הידע והניסיון האישי והמקצועי שלהן. תוכן האתר והמידע שמוצג בו אינו מהווה המלצה או ייעוץ רפואי ואינו מחליף התייעצות מקצועית אישית עם רופא או מטפל מוסמך. יישום המלצה או קבלת החלטה רפואית על סמך קריאה באתר הם על אחריות הקורא בלבד. כל הזכויות על תוכן האתר שמורות ל"רוקדים את החיים " מחול שיקומי ופיזיותרפיה,יוליה גמרמן וריטה בינדר אלימלך. אין להשתמש או להעתיק תוכן או מידע מהאתר ללא אישור בכתב מ"רוקדים את החיים" וללא קישור לאתר זה.
© כל הזכויות שמורות לרוקדים את החיים
Produced by Webzilla