שיקום נוירולוגי

מחלות נוירולוגיות שונות עלולות להשפיע על התפקוד היומיומי. זאת משום שפגיעות בחוט השדרה או שבץ מוחי מובילות באופן ניכר וממושך על חסרים נוירולוגיים, אשר גורמים לשורה של לקויות נוירולוגיות. לכן אחת המטרות המרכזיות היא להתמקד בפעולות שיאפשרו לאדם להשתקם לאחר פגיעה מהסוג הזה, ואין ספק כי הריקוד הוא כלי מצוין המספק את המענה. למעשה, תהליך של שיקום נוירולוגי נועד לצורך שיקום הליכה  ושיפור התפקוד היומיומי והתמודדות עם אי יציבות או חוסר שיווי משקל, ותוכנית "רוקדים את החיים" מספקת את המענה המדויק לכל אחד מהצרכים הללו.

שיקום ניורולוגי – למי זה מיועד?

מי שעבר אירוע מוחי סובל לרוב מחסרים תפקודיים ופגיעות בדיבור, בתנועה ובתחושה, בין השאר. שיקום אחרי אירוע מוחי  הוא קריטי, וכאשר הוא מתבצע באופן נכון ובהתאמה אישית לצרכיו של האדם הוא מאפשר לו ליהנות מתנועה מיטבית ומיציבות בהליכה, מתפקוד טוב יותר וכן מתחושה של עצמאות. שיקום נוירולוגי נדרש גם במצבים של פגיעות בחוט השדרה, אשר משפיעות אף הן על התנועה, וכן בקרב גברים ונשים עם מחלות נוירולוגיות אחרות. במקרים אלה ניתן לטפל בדרכים שונות, אך אין ספק כי טיפול בתנועה , ובפרט טיפול ריקוד , הם כלים עוצמתיים שתרומתם לשיקום רבה מאוד.

טיפול בתנועה ומחול – לשיקום אחרי אירוע מוחי

אירוע מוחי, בדומה למחלות נוירולוגיות אחרות, מתבטא בפגיעה ניכרת בתנועה. משום כך חלק ניכר מהליך השיקום מערב פיזיותרפיה, וזאת במטרה לאפשר ביצוע של פעולות פשוטות ובסיסיות יחסית, כמו הליכה ושמירה על שיווי המשקל. אלא שאת מקומו של חדר הטיפולים המסורתי, הכולל מכשירים ותרגילים מסוגים שונים, מחליפה היום רחבת הריקודים. כאן, לצלילי מוזיקה שמרוממת את מצב הרוח ומפעילה אזורים רבים במוח, מטפלת בתנועה מעניקה כלים חיוניים שמשפיעים על התפקוד היומיומי, ועל התחושה של קשיים בהליכה על הרגליים . הריקוד בתוכנית "רוקדים את החיים" מוסיף ומחזק גם את הגוף בכלל, את הקואורדינציה ואת הגמישות, את היכולות הקוגניטיביות ואפילו את ההתמודדות הרגשית ואת היכולת של כל אחת ואחד להבעה עצמית באופן יצירתי ומשחרר כאחד.

השפעת הריקוד על ירידה בתפקוד קוגניטיבי

פגיעות נוירולוגיות אמנם משפיעות במידה רבה על התנועה ועל היציבות, אבל במקרים רבים ניתן לזהות גם ירידה בתפקוד קוגניטיבי  ופגיעות נוספות. גם במקרים אלה הריקוד מביא עימו בשורה של ממש. תרגול הטכניקות והצעדים מאמן אותנו על השלמת מספר משימות גם יחד, הוא דורש מאיתנו ריכוז מרבי וחלוקת קשב, ותהליך הלמידה כולו מעודד תהליכים של יצירת קשרים במוח. בנוסף, התרגול תורם לשיפור הזיכרון והמוזיקה מעודדת תהליכי יצור של דופמין. חשוב לא פחות מכך, הריקוד משפיע על איכות החיים ועל מצב הרוח, המפגש החברתי מקל על תחושת הבדידות, וכשאנחנו מפזזים על הרחבה על פי תנועות שנבחרו בקפידה, אנחנו לומדים אסטרטגיות תנועה שיש להן קשר הדוק וחיובי על התפקוד היומיומי – מהליכה בטוחה ועד לביצוע סיבוב באופן מדויק ונכון.

ישנן כיום שיטות טיפול שונות המותאמות לצרכיהם של גברים ונשים שעברו אירוע מוחי ופגיעות נוירולוגיות אחרות. עם זאת, הריקוד וריפוי בתנועה  מספק מענה ייחודי ומקיף, אשר תורם לשיפור התנועה, שיפור היציבה , שיפור יכולות קוגניטיביות , לאיכות החיים בכלל ולרגש בפרט. המשתתפות והמשתתפים בתוכנית "רוקדים את החיים" – טיפולי פיזיותרפיה בריקוד ותנועה למבוגרים , נהנים מפעילות חווייתית ומעצימה, אשר מעניקה להם כלים מופלאים לחיזוק הגוף והנפש גם יחד, ומצליחה לייצר עבורם שינוי משמעותי. 

לקבלת מידע נוסף על שיקום נוירולוגי ועל תוכנית "רוקדים את החיים", אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר עוד היום בטלפון: 054-7690467 או להשאיר פרטים בטבלה מטה ונציג יחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן